ep escaparateuna tiendaropacomplementos comercio
EUROPA PRESS - Archivo

Les vendes del comerç minorista van augmentar un 4,7% el juliol respecte al mateix mes de 2018, taxa 4,3 punts superior a la registrada el juny, segons dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Amb l'avanç interanual de juliol, el més elevat des d'octubre de 2018, la facturació del comerç minorista encadena deu mesos consecutius d'increments interanuals.

Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació d'aquest sector es va incrementar un 3,2% durant el setè mes de l'any, taxa set dècimes superior a la registrada el juny, la seva xifra més alta des d'agost de 2016.

En taxa mensual (juliol sobre juny), les vendes del comerç minorista, corregides d'efectes estacionals i de calendari, van augmentar un 0,2%, el mateix que el juny i set dècimes més que durant el mateix mes de 2018.

L'ocupació al sector del comerç minorista va augmentar un 1% el juliol, una dècima menys

Per la seva banda, l'ocupació al sector del comerç minorista va augmentar un 1% el juliol respecte al mateix mes de 2018, una dècima menys que el juny. Amb aquest avanç s'encadenen ja 63 mesos consecutius d'ascensos interanuals de l'ocupació al sector.

L'ocupació va augmentar a les grans cadenes (+2,8%), empreses unilocalitzades (+0,6%) i petites cadenes (+0,1%) i es va mantenir estable a les grans superfícies. L'ocupació va pujar en 15 comunitats el juliol, va baixar a Extremadura (-0,4%) i es va mantenir sense canvis a Astúries. Els majors repunts interanuals de l'ocupació es van registrar a les Balears (+2%) i Catalunya (+1,3%).

LES GRANS CADENES S'ELEVEN LES SEVES VENDES UN 7%

Per modes de distribució, les vendes van créixer en major mesura a les grans cadenes, amb una pujada interanual del 7%. A les grans superfícies la facturació va augmentar un 5% i a les petites cadenes, un 4,8%, mentre que les empreses unilocalitzades van veure incrementar les seves vendes un 2,9%.

Segons les dades de l'organisme estadístic, les vendes dels productes alimentaris van pujar un 3,5% interanual, mentre que les dels no alimentaris van avançar un 6%. Entre aquests últims, el major augment de la facturació el van experimentar els altres béns (+5,9%), seguit d'equip de la llar (+5,6%) i equip personal (+2,8%).

Les vendes del comerç minorista, sense incloure les estacions de servei, van avançar el juliol un 4,9% en comparació amb el mateix mes de 2018, mentre que les vendes en estacions de servei van repuntar un 3,2% interanual.

Durant el setè mes de l'any la facturació del comerç minorista va pujar en totes les comunitats autònomes. Els majors augments van correspondre a Madrid (+6,5%), Andalusia i Castella-La Manxa (+5,8% en els dos casos) i Navarra (+5,2%), mentre que els menors es van donar a Astúries (+2,4%) i Extremadura (+2,5%).

Noticias relacionadas

contador