dl london shopping crowd street retail footfall shops oxford street commuters pedestrians pb
Sharecast / Ch AFleks via Pixabay

Les vendes ald etall del Regne Unit superen les estimacions a l'abril en registrar un creixement del 0,5% segons les dades de l'Oficina d'Estadística Nacional britànica (ONS). Tot i això, en comparació amb l'abril de l'any passat, els volums de vendes al detall van caure un 3%.

La dada arriba després de la caiguda de l'1,2% patida al març. "Les vendes al detall van créixer i es van recuperar parcialment d'un març afectat pel mal temps, amb joieries, minoristes esportius i grans magatzems que van tenir un bon mes", ha assenyalat Grant Fitzner, economista en cap de l'ONS.

En detall, els grans magatzems van augmentar els volums de venda un 1,7% i els de les botigues d'aliments van créixer un 0,7%. Per contra, el volum de venda de combustible per a automòbils va caure a l'abril un 2,2%.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics assenyalen que "la modesta recuperació d'abril als volums de vendes al detall no va aconseguir revertir tota la caiguda del març i suggereix que la tendència encara és plana, ja que les finances de les llars continuen sentint la pressió dels ràpids augments de preus i la pujada dels tipus d'interès”.

De cara al futur, creuen que les vendes al detall "haurien de continuar repuntant al tercer trimestre, ja que els ingressos reals disponibles es comencen a recuperar-se".

"El valor total va augmentar mentre que els volums interanuals van caure, cosa que suggereix que els augments de preus van ser en gran part responsables del creixement de les vendes al detall", comenten a Interactive Investor, on destaquen que les vendes al detall van ser un 16,5 % més altes que les del febrer del 2020, abans de la pandèmia, mentre que els volums són un 0,8% més baixos, "cosa que subratlla l'impacte de la inflació al sector minorista".

Els experts d'ING consideren que "la recessió minorista que vam veure el 2022 sembla cada cop més que s'ha acabat. Les vendes han pujat fraccionalment des del mínim de desembre i el pitjor per als minoristes probablement ja hagi passat". Tot i això, matisen que "res d'això apunta a una recuperació imminent en el nivell d'activitat minorista".

Noticias relacionadas

contador