ep archivo   londres reino unido
EDREAMS ODIGEO - Archivo

Les vendes al detall del Regne Unit superen les estimacions del consens en registrar un creixement del 0,3% el maig, segons les dades de l'Oficina d'Estadística Nacional britànica (ONS). En taxa interanual, els volums de vendes al detall també van registrar un avanç fins a un -2,1% des d'un -3,4% d'abril.

Aquestes xifres milloren les previsions, que havien anticipat una caiguda del 0,2% a nivell mensual i una reducció del -2,6% en taxa interanual. Tot i això, suposen una lleugera caiguda des de l'augment del 0,5% del mes anterior.

"Les vendes al detall el maig del 2023 es van veure afectades pels augments en el comerç al detall no comercial i el combustible automotriu", assenyalen des de la institució.

Els volums de vendes al detall fora de les botigues van augmentar un 2,7% el maig del 2023 a causa de les fortes vendes dels minoristes en línia que venen productes relacionats amb l'aire lliure i la roba d'estiu. "Això va ser impulsat pel clima càlid a la segona meitat del mes", afirma l'organisme,

Els volums de vendes de les botigues de combustible automotriu van augmentar un 1,7% el maig del 2023, després d'una caiguda de l'1,7% l'abril del 2023; els volums de vendes van estar un 9,5% per sota dels seus nivells anteriors al coronavirus (COVID-19) del febrer del 2020.

Pel que fa als volums de vendes de les botigues d'aliments van caure un 0,5% el maig del 2023, amb alguna evidència anecdòtica d'una despesa més gran en menjar per emportar i menjar ràpid a causa del festiu bancari addicional; tot i això, els minoristes també van indicar que l'augment del cost de vida i els preus dels aliments van continuar afectant els volums de vendes.

Per part seva, els volums de vendes de les botigues no alimentàries van caure un 0,2% el maig del 2023, després d'un augment del 0,9% a l'abril.

"La tendència de les vendes al detall encara sembla força plana. Encara és massa aviat per buscar-ne una recuperació, atès que els ràpids augments de preus al segon trimestre han contrarestat el suport recent als ingressos nominals de les llars per un repunt en els salaris. i el valor dels pagaments de beneficis", valoren els experts de Pantheon Macroeconomics.

Amb vista al futur, des de la companyia britànica continuen pensant "que s'evitarà una desacceleració impulsada pel consumidor, però esperem que el creixement de la despesa real sigui modesta".

Noticias relacionadas

contador