tesco, retail , supermarket,

Les vendes al detall del Regne Unit van caure un 0,9% el setembre, molt per sota de la previsió i després de la pujada del 0,4% registrada l'agost, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS).

Els volums es van veure afectats per la crisi del cost de vida, que va continuar fent efecte a la butxaca dels consumidors, i el clima inusualment càlid.

Tot i així, el creixement interanual va pujar fins al -1%, des del -1,4% d'agost, però també va estar per sota del consens.

Per sectors, les vendes al detall de les botigues no alimentàries van baixar un 1,9%, les del comerç fora de botigues (principalment minoristes en línia) van caure un 2,2%. Per contra, el volum de vendes de les botigues d'alimentació va augmentar un 0,2% i el de combustible per a automòbils va pujar un 0,8%.

Mentrestant, els volums de vendes van caure un 0,8% durant els tres mesos fins al setembre, en comparació amb els tres mesos anteriors.

En comparació amb el nivell anterior a la pandèmia de la covid-19 el febrer de 2020, les vendes al detall totals van ser un 17,1% més altes en termes de valor, però els volums van ser un 2,5% més baixos.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics consideren que les vendes al detall "haurien de recuperar-se durant el quart trimestre, recolzades per una recuperació més gran de la renda disponible real de les llars". "Esperem un creixement intertrimestral de la despesa real de les llars del 0,3% al quart trimestre, revertint còmodament una caiguda del 0,1% al tercer trimestre, i esperem que aquest ritme es mantingui durant el 2024".

Noticias relacionadas

contador