dl shopping high street footfall retail high st clothing retailer stores spending consumer interior pb
Sharecast / Pexels via Pixabay

Les vendes al detall del Regne Unit van augmentar un 0,6% en termes mensuals a l'octubre, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadístiques britànica (ONS). La xifra arriba després de la caiguda de l'1,5% registrada al setembre.

En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, la xifra de vendes al detall va caure un 6,1%, afectades per l'alta inflació, els tipus d'interès en augment i la feble confiança del consumidor.

Per sectors, tots excepte l'alimentació van registrar un augment en les vendes al desè mes de l'any. Tot i això, a les botigues d'aliments els volums de vendes van caure un 1% a l'octubre.

"La recuperació parcial de les vendes al detall a l'octubre, a un nivell encara un 1,4% per sota del seu nivell mitjà del 2019, és un fals trenc d'alba", assenyalen els analistes de Pantheon Macroeconomics, que veuen probable que les vendes al detall es mantinguin ferms durant la resta del 2022.

"La preocupació pel cost de vida està empenyent els compradors cap als béns de segona mà. Si bé les vendes de roba van augmentar significativament a l'octubre, les vendes dels grans magatzems es van reprimir i els venedors de mobles i articles per a la llar també van tenir problemes", apunten a AJ Bell. Afegeixen que "les vendes al detall encara estan per sota dels nivells previs a la pandèmia, i quan observen les vendes durant els tres mesos fins a octubre en comparació amb els tres mesos anteriors, la imatge és força ombrívola. De fet, no ha estat tan dolent des del març del 2021 quan encara estaven vigents les restriccions de Covid".

Noticias relacionadas

contador