ep archivo   foto de archivo un dependiente en una tienda
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

Les vendes al detall dels Estats Units han pujat un 0,7% el setembre, segons les dades publicades pel Departament de Comerç dels Estats Units. La xifra s'ha situat lleument per sota de la lectura del mes anterior (+0,8%) i ha superat les previsions del consens, que n'anticipava un 0,3%.

En termes interanuals, l'indicador ha registrat un augment el novè mes de l'any del 3,8%. D'altra banda, les vendes totals en el període del juliol del 2023 al setembre del 2023 s'han incrementat un 3,1% enfront del mateix període del 2022.

Les xifres no estan ajustades a la inflació, i per això indiquen que els consumidors s'han mantingut al dia amb els augments de preus.

Les vendes al detall fora de les botigues han crescut un 8,4% en comparació amb l'any passat, mentre que els serveis d'aliments i begudes han pujat un 9,2% des del setembre del 2022.

Els guanys de les vendes han estat generalitzats al mes, i el major augment s'ha produït en els minoristes de botigues diverses, que han experimentat un augment del 3%. Les vendes en línia han pujat un 1,1%, mentre que les peces i els concessionaris de vehicles de motor s'han incrementat un 1%.

Excloent-ne els automòbils, les vendes també s'han incrementat un 0,6%, molt per sobre de la previsió de només un 0,2% del consens, encara que lleugerament inferior al 0,9% d'agost.

Pel que fa a les vendes del grup de control, han repuntat un 0,6% enfront del creixement del 0,2% registrat el mes previ.

Per als experts d'Oxford Economics, la solidesa de la despesa al final del tercer trimestre, juntament amb un augment sòlid i continu de l'ocupació, "significa que l'economia entra al quart trimestre amb més impuls del que pensàvem anteriorment".

Tot i això, consideren que els riscos per a la previsió d'una lleugera contracció del consum al quart trimestre estan fermament a l'alça. "La fortalesa de l'economia també vol dir que els funcionaris de la Reserva Federal deixaran la porta oberta a augments addicionals dels tipus", conclouen.

Noticias relacionadas

contador