ep archivo   una clienta en un comercio de ropa
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Les vendes al detall dels Estats Units han pujat un 0,6% el desembre, segons les dades publicades pel Departament de Comerç dels Estats Units. Aquest indicador s'accelera després de les pujades del 0,3% del novembre i millora les expectatives del consens, que anticipava una alça del 0,4%.

En termes interanuals, l'indicador ha registrat un augment l'últim mes de l'any del 5,6%, cosa que deixa la taxa de creixement per al conjunt del 2023 al 3,2%. D'altra banda, les vendes totals durant el període de l'octubre del 2023 al desembre del 2023 s'han incrementat un 3,9% enfront del mateix període del 2022.

Les vendes del comerç al detall van augmentar un 0,6% des del novembre i un 4,8% els últims 12 mesos, mentre que els comerços al detall que no són les palpentes van incrementar les vendes un 9,7% respecte al mateix període de l'any passat. Per part seva, els establiments d'alimentació i beguda van registrar una alça de l'11,1% des del desembre del 2022.

Excloent-ne els automòbils, les vendes s'han incrementat un 0,4%, mentre que el consens esperava un avanç del 0,2%. Pel que fa a les vendes del grup de control, han repuntat un 0,8% després de tancar novembre amb alces del 0,5%

Els analistes d'Oxford Economics asseguren que "l'augment més gran en les vendes al detall al desembre va estar impulsat per sòlides vendes en grans magatzems i comerços al detall en línia, que van completar una sòlida temporada de compres nadalenques".

"Esperem que la despesa es desacceleri una mica més durant el 2024 a mesura que el creixement de l'ocupació es debiliti i l'estalvi de les llars es recuperi", conclouen.

contador