ep archivo   un trabajador agricola recoge uvas en el campo
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

El nombre de llocs laborals vacants als Estats Units ha caigut al juliol fins als 7,7 milions des dels 7,9 milions del mes anterior, i s'ubica al nivell més baix des del gener del 2021, segons les dades difoses aquest dimecres per la Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. La xifra ha quedat per sota de les previsions de consens, que anticipen un repunt per sobre dels 8 milions.

Les ofertes d'ocupació van disminuir en atenció sanitària i assistència social (-187.000), govern estatal i local (-101.000) i transport, emmagatzematge i serveis públics (-88.000), mentre que van augmentar en serveis professionals i empresarials (+178.000) i al govern federal (+28.000).

D'altra banda, al juliol, el nombre i la taxa de contractacions "van canviar poc", després d'assolir 5,5 milions i 3,5%, respectivament. La contractació va augmentar en serveis d'allotjament i alimentació (+156.000), però va disminuir al govern federal (-8.000).

A més, les separacions, que inclouen renúncies i tota mena d'acomiadaments, van augmentar a 5,4 milions (+336.000), mentre que la taxa total de separacions "va tenir pocs canvis", en registrar un 3,4%.

Michael Brown, estrateg de recerca sènior a Pepperstone, assegura que aquest informe "farà poc per dissipar les persistents preocupacions sobre la salut del mercat laboral nord-americà, abans de la important publicació de les nòmines d'agost de divendres".

"La xifra de 7,673 milions no només no va complir amb les expectatives del consens, sinó que també va quedar per sota del fons del rang de pronòstic, cosa que apunta que les ofertes d'ocupació es troben al nivell més baix des del gener del 2021, un senyal més del refredament del mercat laboral, més ràpid del que havien anticipat els participants”, afegeix.

Per part seva, Ryan Brandham, director de Mercats de Capitals Globals de Validus Risk Management, subratlla que "aquestes dades recolzen el recent canvi de la Reserva Federal per centrar-se en l'aspecte laboral del seu doble mandat".

"Si bé el mercat pot intentar durant la sessió d'avui valorar una probabilitat més gran d'una retallada de 50 punts bàsics al setembre i una flexibilització més gran de la que actualment s'estima per al 2024 i el 2025, això no canvia la nostra opinió que els riscos estan esbiaixats cap a menys retallades de la Reserva Federal, i no més, de les que actualment valora el mercat", conclou.

contador