casas viviendas hipotecas euribor

Les sol·licituds d'hipoteques als EUA van augmentar un 0,5% a la setmana finalitzada el 23 d'agost en relació amb els set dies previs, segons les dades de l'enquesta de sol·licituds setmanals de l'Associació de Banquers Hipotecaris (MBA) publicada aquest dimecres.

Tot i això, les taxes hipotecàries van disminuir per quarta setmana consecutiva, amb la taxa fixa a 30 anys en 6,44%, el nivell més baix des d'abril del 2023. Després d'aquestes dades, els tipus han baixat més de 80 punts bàsics respecte a fa un any.

A més, la taxa mitjana d'interès del contracte per a hipoteques de taxa fixa a 15 anys va disminuir al 5,88% des del 6,04% registrat durant la setmana anterior.

"Les sol·licituds d'hipoteques van augmentar lleugerament, impulsades per una activitat de compra lleugerament més forta. Les sol·licituds de refinançament es van mantenir essencialment sense canvis, però continuen sent un 85% més altes que l'any passat a mesura que els prestataris hi continuen actuant", destaca Joel Kan, vicepresident de l'MBA.

En concret, l'índex de refinançament va disminuir un 0,1% respecte a la setmana anterior, però es manté un 85% més alt que la mateixa setmana de fa un any. A més, l'índex de compres desestacionalitzat va augmentar un 1% a la setmana.

"Com s'ha observat a les últimes setmanes, malgrat les menors tarifes, les sol·licituds de compra no s'han mogut gaire. Els possibles compradors d'habitatges són pacients ara que les tarifes estan baixant i l'inventari en venda ha començat a augmentar", afegeix Kan.

contador