job centre, unemployment, jobs

Les peticions setmanals de desocupació als EUA han pujat fins a les 239.000, la setmana del 7 d'abril, des de les 228.000 registrades durant els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra s'ha situat lleugerament per sobre de les previsions del consens, que n'anticipaven 232.000.

Per estats, els majors increments es van donar a Indiana (+4.457), Illinois (+1.933), Massachusetts (+1.216), Oregon (+1.052) i Carolina del Sud (+211), mentre que les caigudes més importants es van registrar a Califòrnia (-6.833), Kentucky (-3.907), Michigan (-3.281), Ohio (-2.494) i Nova York (-1.711).

La mitjana mòbil de les darreres quatre setmanes es va situar en 240.000, pujant moderadament des de les 237.750 de la setmana anterior.

Pel que fa a les sol·licituds de prestacions regulars, es van anotar un descens fins a les 1.810.000, des de les 1.823.000 anteriors i millorant les previsions del consens, que n'anticipaven 1.814.000.

Els experts d'Oxford Economics estimen que els reclams tindran una tendència alcista durant la resta de l'any i que arribaran al punt màxim al quart trimestre a mesura que l'economia comença a sortir d'una recessió lleugera.

"En conjunt, les dades mostren que els acomiadaments no estan augmentant. Un mercat laboral ajustat i una inflació persistentment ferma portaran la Fed a apujar novament els tipus d'interès al maig", afegeixen des de la companyia britànica.

Per la seva banda, des de Pantheon Macroeconomics indiquen que "les sol·licituds de desocupació van a la saga dels anuncis d'acomiadaments, per la qual cosa esperem un major augment de les sol·licituds durant els propers mesos, cosa que ajudarà a reduir el creixement de la nòmina a zero a mitjans d'any".

PREUS DE PRODUCCIÓ INDUSTRIAL

Aquest dijous també s'ha donat a conèixer l'índex de preus de producció (IPP) del març que s'ha situat, a la taxa interanual, al 2,7%, una important reducció des del 4,9% del mes anterior (revisat a l'alça des del 4,6%). A nivell mensual la baixada ha estat del 0,5%, la més gran en gairebé tres anys.

L'índex de preus de producció subjacent, és a dir, sense aliments ni energia, ha baixat fins al 3,4% des del 4,8% anterior (revisat a l'alça des del 4,4%), mentre que en taxa mensual, ha caigut un 0,1% al març enfront de la pujada del 0,2% del febrer.

"L'IPP general es va veure deprimit per una caiguda del 6,4% en els preus de l'energia, però les bones notícies d'aquest informe són al nucli, específicament, la caiguda del 0,9% en el component de serveis comercials, que mesura els marges bruts per a majoristes i minoristes", analitzen des de Pantheon Macroeconomics.

En aquest sentit, aquests experts posen èmfasi que "la història clau aquí és que si la inflació subjacent del PPI continua caient ràpidament, la seguirà la inflació subjacent del PCE".

Noticias relacionadas

contador