• El bitcoin marca una altra fita per sobre dels 7.430 dòlars
  • Pujades d'entre un 3% i un 15% al top ten de monedes digitals per capitalització de mercat
  • El CEO de Credit Suisse assegura que el bitcoin és la "pura encarnació d'una bombolla"
bitcoins_630

El mercat de les monedes digitals s'ha embarcat en una nova febre compradora que deixa pujades de dos dígits en alguns dels actius digitals més rellevants per capitalització de mercat, esperonades per l'auge del bitcoin. La reina de les monedes criptogràfiques bat un rècord darrere l'altre fins a preus per sobre dels 7.430 dòlars, segons l'índex de CoinDesk, mentre l'acumulat del mercat depassa per primera vegada els 200.000 milions de dòlars.

A més del bitcoin, el bitcoin cash, la moneda sorgida de la bifurcació de la cadena de blocs del mes d'agost, tercera al rànquing de capitalització de mercat de CoinMarketCap puja a prop d'un 15%, fins als 656,88 dòlars, mentre l’ethereum, la número dos d'aquest mercat, ho fa un 3,85% fins a prop dels 300 dòlars -no obstant això està lluny encara del màxim d'un mes i mig de mitjans d'octubre, als 350 dòlars-.

La situació es repeteix en les 20 principals divises d'aquest mercat d'actius virtuals, mentre el total de capitalització de les més de 1250 divises en línia existents també marca una nova fita. Només el bitcoin, disparador de l'impuls comprador acumula més de 60% del total, amb un valor de mercat de 123.500 milions de dòlars. L'actiu digital s'ha apreciat més d'un 600% aquest any i només des de dimarts ha afegit 1.000 dòlars al seu preu.

El CEO de Credit Suisse assegura que el bitcoin és la "pura encarnació d'una bombolla"

Precisament fa tres dies, la notícia que el Chicago Mercantile Exchange (CME) inclourà un contracte de futurs sobre el bitcoin va oferir una oportunitat als inversors en aquest florent mercat perquè tractin d'elevar el bitcoin fins al potencial de pujada que li atorguen analistes com Hussein Sayed, de FXTM, als 8.000 dòlars.

De res serveixen els avisos per a navegants que s'esforcen en enviar les primeres espases dels bancs i gestors d'inversió mundials, els inversors decideixen enfocar-se en la "benvinguda de Wall Street al bitcoin que suposa la decisió del CME", en paraules d'Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED.

EL-ERIAN INSISTEIX EN LA SOBREAPRECIACIÓ DEL BITCOIN

Però segueixen plovent les crítiques. Als comentaris del CEO de JP Morgan, Jamie Dimon, que va qualificar el bitcoin de "frau" i als més recents del magnat Warren Buffett, que ha assegurat que és una bombolla, ahir mateix, l'actual conseller econòmic cap d'Allianz, Mohammad El- Erian, va insistir que no es pot considerar com una divisa i que, com a molt arriba al estat de commodity.

Les monedes habitualment acumulen valor, però han de ser predictibles i estables perquè puguin valer com un mecanisme d'intercanvi, va assenyalar El-Erian. "El bitcoin encara no ha arribat a aquest estatus, encara tracta de trobar aquesta estabilitat, així que és més una commodity que una divisa", va assenyalar l'exCEO de PIMCO.

A més, ha redoblat el seu anterior advertiment que l'actiu virtual està sobreapreciat i, sota el seu punt de vista "dels inversors en bitcoins poden estar esperant una adopció generalitzada, però els que pensen que les institucions i els bancs centrals començaran a acceptar-los podrien estar equivocats".

A aquestes advertències s'ha unit a les últimes hores el CEO de Credit Suisse Group, Tidjane Thiam, que s'ha unit a les veus que carreguen contra l'anomenat 'or 2.0'. "Amb tota la informació al nostre abast a dia d'avui, l'única raó per comprar o vendre bitcoin avui dia és per fer diners, cos que és la pura definició d'una bombolla", ha assenyalat en declaracions des de Zuric.

Noticias relacionadas

contador