dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

La Xina ha publicat aquest dimarts la balança comercial del novembre, amb unes dades d'exportacions i, especialment, d'importacions, que han superat allò previst.

Durant els últims mesos, les exportacions xineses han resistit bé, perquè les empreses han fet comandes anticipades per poder acumular els seus nivells d'existències abans de Nadal, i les màquines i els productes elèctrics han tingut una forta demanda. Aquesta tendència de recuperació ha continuat per quart mes consecutiu, ja que les exportacions van augmentar un 22% al novembre i van superar les expectatives del 20,3%.

Les importacions també van repuntar, ajudades per la recuperació dels inventaris, així com per una demanda decent al voltant del Dia dels Solters, incrementant-se un 31,7%, davant una expectativa del 21,5%. El repunt de les importacions de carbó per fer front a l'escassetat d'energia, així com la demanda de coure més gran, també van contribuir a impulsar les dades.

"Tant les exportacions com les importacions de la Xina van créixer més ràpid del previst al novembre, ja que la demanda exterior continua sent forta. És probable que les exportacions de la Xina es mantinguin fortes durant l'hivern si la demanda de béns dels EUA segueix alta a mitjà de nous brots de Covid", afirmen els experts de Danske Bank.

"Continuem sent cautelosos respecte a les exportacions asiàtiques fins al primer trimestre del 2022, atesa l'emergent variant òmicron i la desacceleració de la Xina. Però veiem marge per a un repunt de les exportacions a tota la regió a partir del segon trimestre del 2022, a mesura que les pressions de la cadena de subministrament disminueixin i la recuperació mundial impulsi la demanda”, afegeixen des d'Oxford Economics.

Noticias relacionadas

contador