des chantiers de construction a francfort en allemagne

Les expectatives econòmiques per a Alemanya desafien la inflació i pugen lleugerament el gener. L'índex ZEW es col·loca en 15,2 punts, xifra que suposa 2,4 punts per sobre del valor del desembre del 2023 i el millor resultat en onze mesos. La dada es produeix malgrat que els preus van pujar el 3,7% el desembre.

"Les expectatives econòmiques per a Alemanya han tornat a augmentar. Això és perquè més de la meitat dels enquestats esperen ara que el Banc Central Europeu (BCE) retallarà els tipus d'interès al primer semestre de l'any", assenyala el president del ZEW, Achim Wambach.

Per contra, l'avaluació de la situació econòmica actual cau dues dècimes, fins als -77,3 punts, per sota de les previsions.

"Les perspectives dels inversors per a l'economia alemanya van continuar millorant a principis d'any, tot i que dades recents mostraven un lleuger repunt de la inflació el desembre", comenten els experts de Pantheon Macroeconomics. Esperen que el Producte Interior Brut (PIB) alemany s'estanqui al primer trimestre.

D'altra banda, pel que fa a la zona euro, les expectatives sobre el desenvolupament econòmic cauen lleugerament. Actualment, amb 22,7 punts, son 0,3 punts per sota del valor de desembre de 2023. Tot i això, l'indicador de situació ha augmentat 3,4 punts, fins als -59,3 punts.

"Els índexs d'inversors de la zona de l'euro es van moure en direcció oposada als d'Alemanya. En general, el missatge del sentiment dels inversors sobre l'economia de la zona euro continua sent positiu i apunta a un fort augment del PMI als propers mesos", afegeixen els analistes.

Noticias relacionadas

contador