bandera-gigante-alemania
REUTERS/Hannibal Hanschke

Les expectatives futures sobre l'economia d'Alemanya han caigut al setembre al nivell més baix des de juny de 2009. No obstant això, el clima de negocis ha augmentat per sobre del que el mercat esperava, segons l'índex Ifo publicat aquest dimarts.

Concretament, l'indicador d'expectatives es va situar als 90,8 en comparació amb els 91,3 d'agost i davant els 91,8 que s'esperava. Mentre que el clima de negocis es va enfortir a 94,6, per sobre de 94,3 del mes anterior, quan va caure a la xifra més baixa des de novembre de 2012, i després de cinc descensos consecutius. Els analistes esperaven que l'índex arribés als 94,4.

"La recessió s'està prenent un descans", ha assegurat el president d'Ifo

"La recessió s'està prenent un descans", ha assegurat el president d'Ifo, Clemens Fuest. Els empresaris van definir la seva situació com més favorable, però les seves perspectives per als propers sis mesos són encara una mica escèptiques.

"Les mesures recentment anunciades pel Banc Central Europeu (BCE) han aconseguit proporcionar un modest impuls a l'avaluació actual, mentre que les expectatives encara es veuen obstaculitzades per la incertesa global sense canvis i elevada", apunten els analistes de Pantheon Macroeconomics. Consideren que les dades publicades suposen un "rebot molt benvingut" tot i que no són del tot "encoratjadors".

L'índex de l'Institut Ifo és considerat com l'indicador principal més important per al desenvolupament econòmic a Alemanya. Es basa en aproximadament 9,000 informes mensuals de les indústries de fabricació, serveis, venda minorista i construcció. Es demana a les empreses que avaluïn la seva situació comercial actual i que comuniquin les seves expectatives per als pròxims sis mesos.

Noticias relacionadas

contador