• Malgrat això, esperen poder sobreviure al canvi d'escenari
cbbrexit726

La votació dels britànics a favor que el Regne Unit abandoni la Unió Europea (UE), el conegut com 'Brexit', està perjudicant, i molt, a les empreses del país. Més de la meitat dels líders empresarials reconeix l'impacte negatiu d'aquesta decisió en la seva companyia, encara que també espera poder sobreviure al canvi d'escenari.

Encara que l'economia britànica ha evolucionat millor de l'esperat des del referèndum, els empresaris no estan tan contents

Aquestes són les conclusions que es desprenen del sondeig que Ipsos Mori ha realitzat entre més de 100 de les 500 majors empreses del país, i que mostra que un 58% percebia que la votació a favor del 'Brexit' ja els ha afectat, malgrat que encara no s'ha engegat la maquinària que farà que Regne Unit abandoni la UE. Segons recull Reuters, tot i que l'economia britànica ha evolucionat millor de l'esperat des del referèndum que es va celebrar el passat 23 de juny, la veritat és que els empresaris no estan tan contents.

El seu recel es deu al fet que s'han vist obligats a adoptar diverses mesures per afrontar les conseqüències de la votació. En concret, més de dos terços dels enquestats ha reconegut haver adoptat mesures com l'engegada de plans de contingència. També són molts els que han optat per analitzar l'impacte de les diferents relacions que Regne Unit tindria amb la UE després de la negociació, per preparar el terreny una vegada s'invoqui l'article 50 del Tractat de Lisboa, que engegarà la 'desconnexió'.

ANAR-SE'N DEL REGNE UNIT?

Així mateix, sorprèn la resposta que ha donat el 10% dels enquestats, que assegura que ha optat per mesures més dràstiques, com treure el seu negoci fora del Regne Unit. Precisament el teixit empresarial britànic va ser un dels quals més explícitament va recolzar la permanència del país en la UE en la campanya del referèndum, assegurant que el 'Brexit' acabaria amb l'accés al mercat comú europeu, format per 500 milions de persones, impedint així que les seves empreses i l'economia creixessin en el futur.

I malgrat que aquesta era la seva visió abans de la votació, sembla que ara els empresaris són una mica més optimistes, ja que en ser preguntats per l'impacte que creuen que tindrà el 'Brexit' a llarg termini en les seves empreses, gairebé la totalitat dels enquestats s'ha mostrat confiat de poder adaptar-se al nou marc.

Noticias relacionadas

contador