une ligne d assemblage dans une usine automobile a munich en allemagne

Les noves comandes de les fàbriques d'Alemanya van tornar a caure a l'abril i van registrar una reculada mensual del 0,2%, segons dades de l'Oficina d'Estadística Federal (Destatis), després que disminuïssin un 0,8% al març.

La comparació trimestral va mostrar que les noves comandes van ser un 5,4% més baixes durant el període del febrer a l'abril del 2024 que durant els tres mesos anteriors.

Per branques de la indústria manufacturera, les noves comandes a l'abril han baixat en quatre, a causa del nombre significativament menor de comandes a gran escala en comparació amb el mes anterior.

Això es va reflectir especialment en la disminució del 15,4% de les noves comandes en la fabricació d'altres equips de transport (avions, vaixells, trens) en comparació amb el març. Les caigudes registrades en la fabricació de productes informàtics, electrònics i òptics (-5,1%), la fabricació de material elèctric (-4,1%) i la fabricació de maquinària i equips (-1,5%) també van ser atribuïbles a la manca de comandes a escala de grans empreses.

Per contra, l'augment de la indústria de l'automòbil (+4,1%) va tenir un impacte positiu al resultat global.

A l'abril, les noves comandes van augmentar respecte al mes anterior tant al sector de béns d'equip (+0,5%) com al sector de béns de consum (+0,7%). En canvi, al sector de béns intermedis es va produir una caiguda de l'1,7%.

Les comandes exteriors van caure un 0,1%. Les noves comandes de la zona euro van disminuir un 1,4%. Per contra, les noves comandes procedents de països no pertanyents a la zona de l'euro van augmentar un 0,6%. Les comandes internes van disminuir un 0,3%.

Pel que fa a la facturació, va baixar un 0,9% respecte al mes anterior.

contador