l-activite-du-secteur-manufacturier-ralentit-encore-selon-ihs-markit

Les comandes de fàbrica a Alemanya augmenten un 0,2% el setembre enfront del mes anterior, després del creixement registrat de l'1,9% l'agost, però per sobre del descens d'un 1% previst. Tot i això, en termes interanuals, es van desplomar un 4,3%, segons les dades de Destatis, l'oficina d'estadística federal.

Les entrades de comandes van augmentar el setembre respecte al mes anterior tant a l'àmbit dels béns intermedis (+0,9%) com al dels béns d'equip (+0,7%). Mentrestant, als béns de consum es va produir un descens del 8,4%.

Dins del sector manufacturer, s'observa una evolució molt oposada a l'entrada de comandes. L'augment es deu en gran mesura a l'evolució de l'enginyeria mecànica (+8,5% en comparació amb el mes anterior). A més, el creixement de la producció de productes metàl·lics (+8,5%) i de la producció i transformació de metalls (+8,7%) també va tenir un impacte positiu al resultat global.

Tot i això, la caiguda de les comandes entrants en la producció d'equips de processament de dades i productes electrònics i òptics (-12,5%) va tenir-hi un impacte molt negatiu. El setembre, les caigudes a la indústria de l'automòbil (-2,5%) i a la construcció d'altres vehicles (-9,7%) també van tenir un impacte negatiu en el resultat global.

Per la seva banda, les comandes exteriors van augmentar un 4,2%, les de la zona de l'euro van augmentar un 6,2% i les comandes des de fora de la zona de l'euro van augmentar un 2,9%. Les comandes internes van caure un 5,9%.

Al tercer trimestre, les comandes del sector manufacturer van caure un 3,9% en comparació amb els tres mesos anteriors.

Pel que fa a les vendes, segons les dades preliminars, van baixar un 1,6% enfront del mes anterior. En comparació amb el setembre de l'any passat, les vendes van ser un 2,3% inferiors.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics apunten que “les perspectives a curt termini per al sector manufacturer continuen sent ombrívoles”. Mentrestant, a Oxford Economics creuen que les dades "pinten un panorama poc prometedor del sector manufacturer alemany de cara al quart trimestre". Com diuen, "tenint en compte aquestes dades i atès que les comandes de fàbrica segueixen sent pessimistes, el feble impuls de les dades apunta a una altra contracció del PIB alemany al quart trimestre".

Noticias relacionadas

contador