fondossoberanos

L'endeutament sobirà net i brut als països de l'OCDE arribarà a un nou nivell rècord el 2019 en superar els 11 bilions de dòlars, segons un informe sobre perspectives que analitza els préstecs sobirans des de 2008 fins al present exercici.

Tot i que les necessitats de finançament dels governs arran de la crisi financera van augmentar en la majoria dels països de l'OCDE, el recent augment addicional es limita a uns pocs països, particularment als Estats Units.

El recent augment addicional es limita a uns pocs països, particularment als Estats Units

Mentre que el 2017 les emissions de nou deute dels governs de l'OCDE als mercats van registrar el nivell més baix des de 2008, es va incrementar en 600 bilions de dòlars el 2018, fins a suposar 1,9 bilions. Es projecta que superarà els 2 bilions el 2019.

Entre 2007 i 2018, el deute pendent de l'àrea de l'OCDE en el seu conjunt es va duplicar i la relació entre deute i PIB va augmentar del 49,5% al ​​72,6%. Si bé es preveu que la nova emissió de deute augmentarà encara més el nivell nominal del deute pendent, es projecta que aquesta relació es mantindrà en 72,6% el 2019, principalment a causa del continu creixement econòmic a l'àrea de l'OCDE.

En comparació amb els nivells previs a la crisi, els diferencials de creixement dels tipus d'interès en els països del G-7 han millorat significativament i han alentit el creixement de les relacions entre deute i PIB durant els últims anys. No obstant això, s'espera que aquesta relació per als països del G-7 augmenti i arribi al seu nivell més alt el 2019. Entre els països del G7, el diferencial continua sent positiu només a Itàlia, encara que es veu una millora relativa en comparació amb el 2007.

Noticias relacionadas

contador