bandera eeuu usa america

L'economia dels EUA continua donant males dades. Durant el quart trimestre del 2018, el Producte Interior Brut (PIB) va créixer un 2,2% en taxa interanual, per sota de la dada avançada i del que s'esperava pel mercat, segons l'última revisió publicada aquest dijous per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica.

Els analistes estimaven que l'economia nord-americana creixés un 2,3%. L'estimació del PIB publicada es basa en dades font més complets dels quals estaven disponibles per a l'estimació "inicial" publicada el mes passat. En l'estimació inicial, l'augment en el PIB va ser del 2,6%.

A més, significa un fort descens respecte als tres mesos anteriors, durant els quals el PIB dels EUA va augmentar un 3,4%, i al creixement del 4,2% registrat durant el segon trimestre de 2018. El president dels EUA, Donald Trump, ha promès mantenir taxes de creixement anuals superiors al 3% de manera sostinguda.

Trump ha promès mantenir taxes de creixement anuals superiors al 3% de manera sostinguda

Amb aquesta estimació per al quart trimestre, el panorama general del creixement econòmic segueix sent el mateix: les despeses de consum personal (PCE), la despesa del govern estatal i local i la inversió fixa no residencial es van revisar a la baixa. Per la seva banda, les importacions, que són una resta en el càlcul del PIB, també es van revisar a la baixa.

La desacceleració en el creixement del PIB real durant el quart trimestre va reflectir desacceleracions en la inversió en inventaris privats, PCE i despesa del govern federal i una caiguda en la despesa del govern estatal i local. Aquests moviments van ser compensats en part per un augment en les exportacions i una acceleració en la inversió fixa no residencial. Les importacions van augmentar menys durant el quart trimestre que durant el tercer trimestre.

El 2018, el PIB va augmentar un 2,9%, en comparació amb un increment del 2,2% registrat el 2017. Això va ser el reflex principalment de les contribucions positives del PCE, la inversió fixa no residencial, les exportacions, la despesa del govern federal, la inversió en inventaris privats i la despesa dels governs estatals i locals que van ser lleugerament compensats per una petita contribució negativa de la inversió fixa residencial. Les importacions també van augmentar.

Noticias relacionadas

contador