libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

L'economia britànica es va estancar al segon mes de l'any. El Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit va registrar un creixement del 0% al febrer, per sota de les expectatives i enfront de l'avanç del 0,4% revisat al gener, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS).

Les caigudes als serveis i la producció van ser compensades pel creixement en la construcció. En concret, el sector serveis va caure un 0,1% al febrer, després de créixer un 0,7% al gener, mentre que la producció va baixar un 0,2% després de caure un 0,5% al mes anterior. El sector de la construcció va créixer un 2,4% al febrer, després de caure un 1,7% al gener.

En termes més generals, el PIB va créixer un 0,1% durant els tres mesos fins al febrer en comparació amb els tres mesos fins al novembre del 2022.

En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, el PIB va créixer un 0,5% el febrer del 2023.

De cara al futur, "continuem esperant que el PIB torni a ser pràcticament pla al segon trimestre", afirmen els experts de Pantheon Macroeconomics. La seva previsió apunta a una caiguda intertrimestral del PIB del 0,1% al segon trimestre.

"A partir de llavors, seguim esperant augments del PIB del 0,2% al tercer trimestre i del 0,4% al quart, impulsats per preus més baixos de l'energia", assenyalen. Per la seva banda, a Saxo UK afegeixen que “el Regne Unit es troba en una zona de perill econòmic”.

Noticias relacionadas

contador