El Regne Unit està pitjor avui que abans del Brexit. Així ho consideren a Goldman Sachs, en què asseguren que l'economia britànica ha tingut un exercici "significativament inferior" a altres economies avançades des del referèndum celebrat el 2016.
Com detallen en una anàlisi, calculen que el Regne Unit va créixer un 5% menys als últims vuit anys que altres països comparables. Tot i que creuen que el cop real podria oscil·lar entre el 4% i el 8% del Producte Interior Brut (PIB).
Quines en són les raons? A Goldman Sachs apunten tres factors clau: la reducció del comerç, una inversió empresarial més feble i l'escassetat de mà d'obra com a resultat d'una immigració menor procedent de la UE.
Pel que fa al comerç de béns, des de la votació del Brexit, el Regne Unit ha tingut un exercici inferior al d'altres economies avançades en aproximadament un 15%. Per part seva, la inversió empresarial ha caigut "notablement per sota" dels nivells previs al referèndum.
Mentrestant, pel que fa a la immigració, assenyalen que "el canvi posterior al Brexit als fluxos ha reduït l'elasticitat de l'oferta laboral al Regne Unit, contribuint a l'augment de la inflació posterior a la pandèmia i apuntant a pressions inflacionàries i del mercat laboral més cícliques en el futur".