ep archivo   dependiente de tienda nike
NIKE - Archivo

Les peticions setmanals de desocupació es mantenen sense canvis. En concret, el Departament de Treball dels Estats Units ha registrat 205.000 sol·licituds.

D'aquesta manera, l'atur setmanal no registra canvis respecte de les dades aportades fa set dies, una dada que se situa en línia amb les previsions.

Les peticions contínues, pel contrari, han caigut fins a les 1,859 milions, enfront de les 1,867 milions de la dada de fa una setmana i les 1,82 milions previstes.

Pel que fa a la mitjana mòbil de les últimes quatre setmanes, s'ha situat a les 206.250, enfront de les 203.500 peticions de l'última actualització.

Per estats, aquells en què més ha crescut l'atur setmanal són Missouri (+7.344), Kentucky (+3.600) i Illinois (+1.171). Al costat contrari, els que més han reduït l'indicador són Nova York (-8.157), Carolina del Nord (-4.320) i Texas (-4.086).

PUJEN LES COMANDES DE BÉNS DURADORS

D'altra banda, s'ha donat a conèixer la dada de les comandes de béns no peribles de novembre, que ha pujat al 2,5% des del 0,1% i l'1,6% prevista pel consens dels analistes. Aquestes xifres es mantenen si es té en compte la taxa que exclou els béns relacionats amb la defensa, que arriba al 2%, des de l'1,3% anterior i en comparació amb el 0,1% calculat pels experts.

No obstant això, gran part està relacionada amb el transport, ja que si s'atenen les comandes de béns duradors sense les relacionades amb aquest sector, encara que la taxa puja fins al 0,8% des del 0,3%, és menor en comparació amb la general.

LECTURA FINAL DEL PIB

Aquestes dades s'han donat a conèixer en una setmana en què l'Oficina d'Anàlisi Econòmica americana (BEA, per les sigles en anglès) ha confirmat que el producte interior brut (PIB) dels Estats Units va créixer al 2,3% de taxa interanual durant el tercer trimestre. Aquesta lectura final és una mica superior al 2,1% de la dada publicada anteriorment.

"L'actualització reflecteix principalment revisions a l'alça de les despeses de consum personal (PCE, per les sigles en anglès) i la inversió en inventaris privats que van ser compensades en part per una revisió a la baixa de les exportacions. Les importacions, que són una resta en el càlcul del PIB, es van revisar a la baixa", diu la BEA a l'informe.

Noticias relacionadas

contador