ep archivo   trabajadora de la hosteleria
JAVIER CARRIÓN/EUROPA PRESS - Archivo

Les peticions setmanals de desocupació als Estats Units tornen a caure, aquesta vegada fins a les 269.000, segons dades facilitades pel Departament de Treball nord-americà aquest dijous. D'aquesta manera, és la primera vegada que aquest indicador disminueix la darrera setmana d'octubre.

A més, l'indicador se situa per sota del previst, i torna a marcar mínim de la pandèmia. Els analistes esperaven que la xifra estigués a les 277.000 sol·licituds, mentre que la dada anterior era de 283.000.

Per estats, els que han tingut més increment de l'atur setmanal han estat Columbia (+3.875), Kentucky (+2.940) i Missouri (+2.048). A l'altre extrem, aquells entre els quals més ha decrescut aquest indicador se situen Califòrnia (-13.138), Geòrgia (-4.107) i Michigan (-2.505).

Les peticions contínues de desocupació també han baixat, encara que menys del que s'esperava. Els experts calculaven que el nombre de sol·licituds se situaria als 2,07 milions, mentre que ha arribat als 2,105 milions. Fa set dies les xifres estaven als 2,239 milions.

Des d'Oxford Economics esperen que “ambdós tipus de sol·licituds segueixin disminuint-se gradualment a mesura que el mercat laboral segueixi guarint”.

Mentrestant, els experts de Pantheon Macroeconomics sostenen que “la cinquena caiguda setmanal consecutiva de les sol·licituds de subsidi de desocupació, fins a un nou mínim pandèmic, és coherent amb totes les altres proves que apunten a la rigidesa del mercat laboral”. "Les sol·licituds semblen estar en camí d'assolir el nivell anterior a la crisi a principis de l'any que ve", afegeixen.

Aquestes dades arriben en una setmana marcada per l'ocupació d'octubre. Divendres es publicaran les dades oficials referents a la creació de llocs de treball aquest mes, però abans la consultora privada ADP ja va avançar el seu propi informe, que serveix de prèvia.

Els seus experts conclouen que la major economia del món ha creat 571.000 llocs de treball, força per sobre dels 400.000 previstos pel consens de mercat.

Així mateix, l'actualitat econòmica passa per la decisió de la Reserva Federal (Fed) de començar el tapering al novembre, ja que els indicadors que havien posat com a objectius s'han complert. Ara queda per veure quan començarà la pujada de tipus. Alguns analistes ja anticipen que hi ha un 47% de probabilitats que això passi el juny del 2022, i un 13% que hi hagi dos increments.

Noticias relacionadas

contador