parousacb22

Les sol·licituds setmanals de desocupació als EUA han registrat un augment inesperat, segons les dades publicades aquest dijous pel Departament de Treball, fins a les 898.000, per sobre de les 845.000 peticions registrades la setmana anterior i les 825.000 esperades. Això augmenta els temors que la pandèmia de Covid-19 estigui causant danys duradors al mercat laboral.

El feble mercat laboral i les dificultats econòmiques resultants són obstacles importants per a les possibilitats del president Donald Trump d'obtenir un segon mandat a la Casa Blanca quan els estatunidencs vagin a les urnes el 3 de novembre. L'ex-vicepresident Joe Biden, candidat del Partit Demòcrata, ha culpat a l'administració Trump que la crisi del coronavirus estigui causant la pitjor crisi econòmica dels últims 73 anys, segons informa Reuters.

Set mesos després de la pandèmia es declarés als EUA, les peticions de desocupació es mantenen molt per sobre del seu pic de 665.000 de la Gran Recessió de 2007-09, encara que per sota del rècord de 6.867 milions al març.

Amb la Casa Blanca i el Congrés esbarallant-se per acordar un altre paquet de rescat per a empreses i aturats, és probable que les peticions de desocupació continuïn sent elevades. Això, afegit al ressorgiment de nous casos de coronavirus als EUA, amenaça la recuperació de l'economia d'una recessió que va començar al febrer. Encara que l'activitat econòmica es va recuperar en el tercer trimestre gràcies a l'estímul fiscal.

Noticias relacionadas

contador