ep coronavirus- alemania planea levantar la advertencia de viaje a 31 paises europ
Odd Andersen/AFP Pool/dpa

Les expectatives econòmiques d'Alemanya van millorar al juny més de l'esperat, segons l'índex ZEW publicat aquest dimarts, que va pujar de 51 punts al maig fins a 63,4 punts. Mentrestant, l'avaluació de la situació econòmica va millorar per primera vegada des de gener de 2020.

Per part seva, l'indicador de situació actual s'ha situat en -83,1 punts; no obstant això, és també una millora, ja que és 10,4 punts més alt que al mes anterior.

Quant a la zona euro, les expectatives dels experts sobre l'evolució econòmica també estan millorant. Així, l'indicador d'expectatives va ser de 58,6 punts al juny, 12,6 punts més que al mes anterior. L'indicador de la situació econòmica actual augmenta en 5,4 punts fins a un valor de -89,6 punts.

La confiança que la recessió econòmica acabarà a l'estiu de 2020 està creixent, ha assegurat el president de ZEW, Achim Wambach.

Per contra, assenyala que "per als sectors orientats a l'exportació, com l'enginyeria de vehicles i mecànica, així com el sector financer, les expectatives de guanys són clarament negatives". Tot i això, les perspectives per als sectors de tecnologia de la informació, telecomunicacions i serveis relacionats amb el consumidor són bastant positives. "Com abans, els experts del mercat financer esperen un augment relativament lent en la creació de valor econòmic en el tercer i quart trimestre", va afegir Wambach.

Noticias relacionadas

contador