ep diaeuropa banderala union europea
THINKSTOCK

El flaix de l'índex PMI compost de l'activitat total de la Zona Euro s'ha situat en 54,8 al juliol (48,5 al juny), registrant la seva màxima dels vint-i-cinc últims mesos. La referència ha superat la previsió dels experts, en 51,1.

El flaix de l'índex PMI d'activitat comercial del sector serveis de la Zona Euro ha quedat en 55,1 (48,3 al juny), assolint el seu màxim dels vint-i-cinc últims mesos i superant la previsió de 51.

El flaix de l'índex PMI del sector manufacturer de la Zona Euro s'ha situat en 51,1 (47,4 al juny), marcant la seva màxima dels dinou últims mesos i depassant també al consens (50).

"Si s'ha de jutjar per les dades de l'enquesta preliminar del PMI, l'activitat empresarial de la zona euro en conjunt va augmentar per primera vegada des de febrer, creixent al ritme més intens de poc més de dos anys a mesura que l'activitat econòmica va continuar reobrint-se després dels confinaments imposats per evitar la propagació de la malaltia del coronavirus", assenyala IHS Markit a la seva nota.

"Les expectatives respecte de l'activitat futura han millorat, mentre que els nivells de noves comandes rebudes també van repuntar i les retallades d'ocupació es van atenuar, encara que la destrucció d'ocupació va continuar sent generalitzada perquè moltes empreses van continuar reduint la seva capacitat", afegeix.

ALEMANYA I FRANÇA CONFIRMEN L'ENTRADA EN "FASE DE RECUPERACIÓ"

L'activitat privada a Alemanya i França ha rebotat amb força al mes de juliol després de l'aixecament de les restriccions per la pandèmia, segons reflecteixen els respectius índexs PMI, que s'han situat a màxims dels últims 23 mesos en el cas alemany i dels últims 30 mesos al francès, confirmant l'entrada en "fase de recuperació" de les dues majors economies de la UE, segons IHS Markit.

En el cas d'Alemanya, l'índex compost d'activitat PMI s'ha situat al juliol a 55,5 punts des dels 47 de juny, la seva millor lectura en 23 mesos, amb un fort creixement del PMI de serveis, fins als 56,7 punts, el seu nivell més alt en 30 mesos, mentre que les manufactures han deixat de contreure's per primera vegada en 19 mesos, amb una lectura de 50 punts del corresponent índex PMI.

Per part seva, el PMI compost de França s'ha situat al juliol en 57,6 enters, enfront dels 51,7 de juny, el seu millor resultat en 30 mesos, amb una pujada de l'activitat dels serveis fins als 57,8 punts, a màxims de 30 mesos, encara que les manufactures van perdre impuls i van moderar el seu creixement al juliol, fins als 52 punts des dels 52,3 de juny.

En tots els casos, excepte pel que respecta al PMI manufacturer francès, les referències han superat les previsions del consens.

Noticias relacionadas

contador