ep las exportaciones mexicanas se desploman un 409 en abril
EUROPA PRESS - Archivo

Les borses d'Àsia Pacífic han aconseguit moderar al tancament les caigudes de la sessió d'aquest dilluns, i han acabat amb pèrdues de menys de l'1%.

Així, han retrocedit el Xangai Composite xinès un 0,86%, el Nikkei 225 japonès un 0,50% i l'Hang Seng d'Hong Kong un 0,13% després de les protestes d'ahir diumenge per l'ajornament de les eleccions legislatives que inicialment estaven previstes per a aquesta data i la nova Llei de Seguretat Nacional imposada a la fi de juny.

En contrast, l'índex ASX australià repunta un 0,33% malgrat la prolongació del confinament a Melbourne, la seva capital, fins al 28 de setembre.

A l'apartat macro, les exportacions de béns de la Xina d'agost es van incrementar un 9,5% respecte al mateix període de l'any anterior fins a 235.000 milions, per sobre del creixement experimentat el mes anterior. A més, aquest registre va superar àmpliament les expectatives del consens del mercat (+7,5%). Aquesta evolució s'explica, entre més factors, per l'augment en les exportacions d'equips de protecció personal i productes per al teletreball, i una disminució de les exportacions d'alguns competidors de mercats emergents causat per l'impacte de la pandèmia.

D'altra banda, les importacions de béns xinesos van disminuir un 2,1% interanual, en contrast amb la projecció d'un lleuger augment. Així, el superàvit de la seva balança comercial es va situar en 58.930 milions de dòlars (vs. 62.330 milions al juliol). Amb els EUA, el saldo positiu de la balança comercial va ser de 34.200 milions de dòlars (+27% interanual), el nivell més alt des de novembre de 2018.

Noticias relacionadas

contador