photo d archives de l economiste en chef de la banque centrale europeenne philip lane

L'economista en cap del Banc Central Europeu (BCE), Philip Lane, ha coincidit amb la presidenta de l'organisme, Christine Lagarde, en assenyalar que és poc probable que es produeixi una altra retallada dels tipus d'interès a la reunió del juliol.

Segons ha declarat en una entrevista a Bloomberg TV, "la clau és realment la inflació dels serveis" i "necessitem temps per treballar-hi". "Realment les preguntes per a la reunió del juliol seran del costat econòmic" i "aquest és un important pas intermedi cap al pronòstic clau del setembre", ha afegit.

"El que hem vist als últims dies és que la inflació dels serveis continua sent atípica, i el que necessitem veure és si una inflació més gran dels serveis és un element endarrerit i és un llegat de la ràpida desinflació o és un element persistent", ha afirmat.

D'altra banda, sobre el resultat de la primera volta a les eleccions franceses, l'economista en cap del BCE ha comentat que no veu cap signe de canvis desordenats al mercat que puguin justificar una acció per part de l'organisme europeu.

"França és un país important, però a mi això em sembla una revisió de preus normal". "És clarament natural que en unes eleccions el mercat canviï els preus. Hi ha eleccions sempre, hi ha moviments en els diferencials sempre, ha dit.

contador