photo d archives de l economiste en chef de la banque centrale europeenne philip lane

L'economista en cap del Banc Central Europeu (BCE), Philip Lane, ha advertit que no s'han d'esperar baixades de tipus durant els dos propers anys.

En declaracions a CNBC, amb motiu de la seva participació, aquest dimarts, a la reunió de banquers centrals de Sintra (Portugal), l'exgovernador del Banc Central d'Irlanda va afirmar que l'economia de la zona de l'euro es troba en una "fase d'ajustament", a mesura que la pujada dels tipus es fa sentir i els salaris intenten posar-se al dia amb l'augment dels preus.

"Al meu entendre, el mercat s'hauria de fer preguntes sobre el moment o la velocitat de la reversió de la política restrictiva", va dir Lane.

L'economista en cap del BCE va afegir que no tornarem al 2% d'inflació fins d'aquí a un parell d'anys. "Avançarem a bon ritme fins i tot aquest any, especialment a l'última part de l'any, però no ens desplomarem fins al 2% en uns pocs mesos".

Així, ha comentat que hi haurà "un període sostingut durant el qual els tipus han de continuar sent restrictius per assegurar-nos que no tenim cap nou xoc que ens allunyi del 2% i aquesta durabilitat de la restrictivitat és molt important".

"Quan miro l'horitzó dels dos anys vinents, no veig ràpides baixades de tipus, per la qual cosa no crec que sigui apropiat tenir en les expectatives ràpides baixades de tipus", va afirmar.

Noticias relacionadas

contador