• S'espera que el iuan segueixi debilitant-se durant el pròxim any
  • El iuan caurà entre un 3-5% adicional contra la divisa nord-americana, segons Jin Bosong, investigador del ministeri de comerç
cbasia

L'economia xinesa segueix sense aixecar el vol. Aquesta vegada, són els propis investigadors del govern els que avisen sobre l'alentiment que esperen per a la seva economia el 2017, i a més assenyalen que el iuan seguirà afeblint-se durant el proper any.

La previsió publicada per l'Acadèmia Xinesa de Ciències Socials (CASS, per les seves sigles en anglès) ha arribat després que els màxims líders xinesos es reunissin la setmana passada per parlar sobre la situació de la seva economia. En aquesta trobada es van comprometre a mantenir al país en una sendera de creixement estable per 2017.

En aquestes previsions publicades per la CASS, s'espera un creixement de la Xina per 2017 del 6,5%, per sota del 6,7% registrat fins al tercer trimestre d'aquest any. L'economia Xinesa és a punt de registrar el seu menor taxa de creixement en 25 anys i aquestes dades auguren bones perspectives per als mercats mundials.

POR A LA SORTIDA DE CAPITAL

Un dels principals desafiaments per a l'economia xinesa el proper any serà frenar la 'sagnia' en la sortida de capitals enmig de la depreciació del yuan. La divisa de la segona economia mundial aquest any ha caigut més d'un 6% pel que fa al dòlar i cotitza a 6,94 yuanes.

A més, el yuan caurà entre un 3-5% addicional contra la divisa nord-americana, segons Jin Bosong, investigador del ministeri de comerç. L'economista afegeix a més que les exportacions haurien d'augmentar entre un 4-6% en 2017 i les importacions un 2-4%.

El Banc Popular de la Xina segueix centrat en evitar el desplom del iuan. Això l'ha obligat a desfer-se de gran part de les seves reserves de moneda estrangera, caient al mínim de cinc anys.

De fet, el Japó ha superat a la Xina com a principal creditor dels Estats Units. Les reserves de bons del Tresor nord-americans de la Xina van caure al seu nivell més baix en sis anys, mentre que el ritme de caiguda per als nipons ha estat més baix durant els últims anys.

Noticias relacionadas

contador