les mutations du virus sont un risque pour la reprise europeenne dit lagarde

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha tornat a reconèixer aquest dimecres a Lisboa que veu "molt improbable" que l'organisme pugi els tipus d'interès el 2022.

Així de clar ho ha deixat Lagarde durant la seva assistència a la commemoració del 175è aniversari del Banc de Portugal. Allà, la presidenta del BCE ha matisat que no espera veure una alça dels tipus "malgrat l'actual increment de la inflació".

"Les perspectives per a la inflació a mitjà termini romanen moderades i, per tant, és molt improbable que aquestes condicions es donin al proper any", ha explicat la mandatària. Les seves paraules s'han vist recolzades per les de François Villeroy de Galhau, un dels membres del Consell de Govern del BCE, que tampoc veu una pujada de tipus l'any que ve com una cosa necessària.

António Costa, primer ministre portuguès, ha alertat per part seva que una retirada precoç dels estímuls fiscals de la UE pot arriscar la recuperació econòmica. Davant d'aquest escenari, el portuguès creu apropiada una baixada dels tipus que paguen les empreses a la zona de l'euro.

En aquest sentit, Costa ha sostingut que "és fonamental que la política monetària acompanyi lʻevolució de les economies i asseguri una recuperació robusta de tots els països de la zona euro".

Noticias relacionadas

contador