dl china peoples republic of china prc flag beijing shanghai country generic pb 20231031 0833
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

El PMI manufacturer de la Xina es va contreure per quart mes consecutiu al gener. L'índex oficial de gerents de compres del sector manufacturer va pujar lleugerament a 49,2 al gener des de 49,0 al desembre, segons dades de l'Oficina Nacional d'Estadístiques. Va estar en línia amb el pronòstic del consens.

Per part seva, l'índex oficial de gerents de compres del sector no manufacturer va pujar a 50,7 al gener des de 50,4 al desembre. La fortalesa a la indústria de serveis del país va ajudar a compensar la debilitat al sector de la construcció enmig d'una caiguda al sector immobiliari.

Recordem que una lectura del PMI per sobre de 50 indica expansió a l'activitat, mentre que una lectura per sota d'aquest nivell n'assenyala una contracció.

"Les preocupacions dels inversors van augmentar a causa de la percepció d'una manca de mesures d'estímul substancials per part de les autoritats per impulsar l'economia, cosa que va contribuir a una sensació de disminució de la confiança als mercats asiàtics", escriu Stephen Innes, gestor de SPI Asset Management.

L'índex Hang Seng de Hong Kong cau un 1,37%, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina continental baixa un 0,24% després de les dades.

El Nikkei 225 del Japó puja un 0,6%, mentre que el Topix guanya un 0,96%.

El Kospi de Corea del Sud baixa un lleu 0,2%, i el Kosdaq de petita capitalització pateix una pèrdua més gran del 2,4%.

Aquests moviments es produeixen després que el gegant Samsung Electronics informés d'una caiguda del 34% en el benefici operatiu interanual al quart trimestre, així com d'una disminució del 73,4% en el benefici net durant el mateix període. Les accions de Samsung amb prou feines s'han vist afectades per aquests comptes. Recordem que la companyia va avançar resultats a principis de mes.

A Austràlia, la borsa acaba el mes a màxims històrics. L'S&P/ASX 200 va guanyar un 1,06% i va tancar als 7.680,7, superant el màxim anterior de 7.632,8 marcat el 13 d'agost del 2021. Això es produeix després que la taxa d'inflació del quart trimestre del país fos menor del que s'esperava, del 4,1%, el nivell més baix des del trimestre que va finalitzar el desembre del 2021.

Noticias relacionadas

contador