ep archivo   bandera de espana en la plaza de colon durante el primer dia del luto oficial por los
Joaquin Corchero - Europa Press - Archivo

L'Índex PMI de el sector manufacturer espanyol de IHS Markit, índex compost dissenyat per proporcionar una indicació de l'comportament de el sector manufacturer, va augmentar de 59,0 registrat al juliol a 59,5 a l'agost. El consens tenia una estimació de 58,9.

Aquesta lectura va assenyalar una "millora notable" en la salut del sector, estenent el període actual de creixement a set mesos. De fet, l'enfortiment de les condicions empresarials va ser un dels més marcats des que es va iniciar l'estudi, al febrer de 1998, índica IHS Markit.

El fort creixement de les noves comandes i de la producció a l'agost va estar recolzat per una nova millora de la demanda, i els fabricants espanyols van experimentar un augment gairebé rècord de la producció. Com a resultat, les empreses van contractar personal addicional a un ritme més ràpid i van augmentar les seves activitats de compra.

Això no obstant, les dificultats en les cadenes de subministrament van seguir sent greus, provocant augments encara més grans en els costos de les entrades i els preus de venda. Algunes empreses van intentar mitigar aquests problemes augmentant els seus estocs de compres. La preocupació pel que fa al subministrament de matèries primeres va fer que la confiança empresarial es reduís fins al seu mínim de nou mesos.

"En jutjar per les últimes dades de l'índex PMI, el sector manufacturer espanyol es va mantenir en una fase de fort creixement a l'agost i un creixement més ràpid de les compres i l'ocupació va ajudar a les empreses a augmentar la producció malgrat els intensos problemes observats en les cadenes de subministrament", assenyala Andrew Harker, economista d'IHS Markit.

"Encara que va haver-hi pocs indicis que la situació del subministrament millorés, hi va haver més evidència que les empreses estan buscant mitigar l'impacte d'aquesta interrupció emmagatzemant entrades per utilitzar en el futur. La mesura en què els fabricants tinguin èxit en els seus esforços probablement determinarà si poden mantenir els forts ritmes de creixement de la producció durant la resta de l'any", afegeix.

contador