ep archivo   semana santa en sevilla
EUROPA PRESS - Archivo

L'activitat del sector espanyol de serveis va repuntar a l'abril de manera notable, impulsada per la Setmana Santa i les menors restriccions associades a la Covid-19, segons les dades de PMI publicades per S&P Global, que han superat les expectatives del consens.

El PMI del sector serveis va augmentar a l'abril fins a 57,1 des de 53,4 i va superar el pronòstic de 55,9. Es tracta de la millor lectura des del novembre del 2021.

"L'activitat i les noves comandes augmenten a ritmes més forts. El creixement de l'ocupació es manté a mesura que la capacitat està tensionada. La pressió dels preus continua sent elevada", ha destacat S&P Global.

"El sector serveis d'Espanya va obtenir sòlids resultats a l'abril, ja que tant l'activitat com les noves comandes van experimentar un ritme de creixement més ràpid. La confiança es va recuperar des de la mínima registrada al març, mentre que les empreses van continuar contractant més personal per ajudar a enfortir-ne la capacitat operativa", ha destacat l'informe.

"No obstant, la pressió dels costos es va mantenir elevada, ja que les altes factures de l'energia i dels serveis públics van afectar una varietat d'empreses en tota l'economia del sector serveis, fet que va conduir a un altre augment. històricament marcat als preus de venda”, ha afegit S&P Global.

"Els enquestats van comentar àmpliament que la relaxació de les restriccions per la Covid-19 van jugar un paper clau per donar suport a una demanda més gran del mercat, encara que l'expansió va provenir predominantment de clients nacionals, ja que les vendes a l'estranger i l'activitat turística semblen estar un poc endarrerides, atesa la incertesa causada per la guerra a Ucraïna i l'impacte als pressupostos domèstics per l'augment de les factures de l'energia i dels serveis públics”, ha assenyalat Paul Smith, director econòmic de S&P Global.

"I aquestes pressions mostren pocs senyals de dissipar-se, tant la inflació dels preus pagats com la dels preus cobrats es van mantenir extremadament elevades a l'abril (en tots dos casos, les taxes d'augment van ser les segones més altes a la història de l'estudi). Com més temps durin aquestes altes taxes d'inflació, més gran serà la preocupació que el creixement eventualment es veurà afectat en un punt delicat de la recuperació del sector després dels devastadors impactes de la Covid”, ha advertit aquest expert.

Noticias relacionadas

contador