• Durant el mes que dura el mundial, un de cada tres treballadors faltarà al seu lloc de treball o no rendirà d'una manera òptima, segons l'estudi
mundial rusia logo

El Mundial de futbol de Rússia podria reduir la productivitat de les empreses més d'un 60% a causa de l'augment de l'absentisme laboral durant els dies en què jugui la selecció espanyola, segons els càlculs realitzats per la consultora de talent i transformació digital Watch & Act.

En paraules de Luis F. Rodríguez, conseller delegat de Watch & Act, els directius "no són aliens a l'interès que desperta el futbol a Espanya i saben que ningú es vol perdre el 'debut' i la resta de partits de la seva selecció".

Durant el mes que dura el mundial, un de cada tres treballadors faltarà al seu lloc de treball o no rendirà d'una manera òptima

L'estudi estima que, durant el mes que dura el mundial, un de cada tres treballadors faltarà al seu lloc de treball o no rendirà d'una manera òptima. D'aquesta manera, la manca de puntualitat, les distraccions durant la jornada o l'abandonament de la feina es convertiran en situacions freqüents.

D'acord amb dades de l'any passat, l'absentisme va costar al sector empresarial un 8,7% del pressupost laboral, cosa que se suma a la manca de productivitat de les companyies. Rodríguez ha afirmat que són situacions que "qualsevol empresa vol evitar", però que, quan hi ha un esdeveniment d'aquesta magnitud, és "molt probable" que els treballadors "es treguin això del cap".

No obstant això, des de la consultora opinen que aquest mes de futbol també pot transformar-se en una oportunitat per a les empreses. El seu director ha explicat que "no es pot evitar que els empleats pensin en el futbol", però es pot "aprofitar aquesta oportunitat per crear un bon ambient i augmentar el compromís dels nostres equips".

En aquest sentit, des de Watch & Act han proposat dues línies d'actuació, una directa i una altra indirecta. D'una banda, la consultora opina que l'empresa ha de realitzar accions concretes que els empleats interpretin com a part de la cultura de l'empresa i no com un simple acte festiu, com habilitar un lloc amb pantalles grans per projectar els partits, fabricar samarretes de suport a la selecció amb el logo de la companyia, o bé tematitzar les sales i zones de treball. De l'altra, la línia d'actuació indirecta consistiria a aconseguir objectius marcats realitzant accions que no siguin fàcilment perceptibles.

Per tal que els empleats se sentin motivats i les empreses no perdin en productivitat, Rodríguez ha destacat que "la clau" és "posar el focus de la cultura corporativa en la persona", perquè els empleats se sentiran "identificats" amb les corporacions i aquestes podran millorar la seva productivitat "abans, durant i després del mundial".

contador