zone-euro-reflux-de-la-dette-en-2018-mais-l-italie-fait-tache

Durant el primer trimestre, el Producte Interior Brut (PIB) de la zona euro va augmentar un 0,3% en comparació amb els tres mesos anteriors, segons l'estimació publicada per Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea (UE), després que, al quart trimestre del 2023, el PIB registrés una contracció del 0,1%.

En comparació amb el mateix trimestre de l'any passat, l'economia de la zona de l'euro va créixer un 0,4%, després de l'avanç del 0,2% del trimestre anterior.

Mentrestant, a tota la UE, el PIB va registrar un creixement del 0,3% en termes intertrimestrals i del 0,5% en termes interanuals.

En detall, els components del PIB van evolucionar al primer trimestre del 2024 de la següent manera. La despesa en consum final de les llars va augmentar un 0,2% tant a la zona euro com a la UE, la despesa pública en consum final es va mantenir estable a la zona de l'euro i va créixer un 0,1% a la UE i la formació bruta de capital fix va disminuir un 1,5% tant a la zona euro com a la UE.

Per la seva banda, les exportacions van augmentar un 1,4% a la zona euro i un 1% a la UE, mentre que les importacions van disminuir un 0,3% a la zona de l'euro i un 0,2% a la UE.

Per països, el major augment del PIB en comparació amb el trimestre anterior es va produir a Malta (1,3%), seguida de Xipre (1,2%) i Croàcia (1%). Per contra, s'han observat descensos a Dinamarca (-1,8%), Estònia (-0,5%) i els Països Baixos (-0,1%).

Entre les principals economies, Espanya va registrar la major expansió en créixer un 0,7% entre el gener i el març. Alemanya i França van avançar el 0,2% i Itàlia, el 0,3%.

Noticias relacionadas

contador