chine banque yuan 20220718143144

La Xina ha intensificat el paquet per rescatar l'economia del país i ha sumat un estímul d'1 bilió de iuans. En aquest cas, el nou paquet de polítiques de 19 punts estarà centrat molt en la despesa en infraestructura.

En concret, segons ha donat a conèixer el Consell de l'estat xinès, el suport econòmic inclou 300.000 milions més de iuans que els bancs estatals poden invertir en projectes d'infraestructura, a més dels 300.000 milions de iuans ja anunciats a finals de juny.

Als governs locals se'ls assignaran 500.000 milions de iuans en bons especials de quotes no utilitzades anteriorment. Aquesta xifra és menor del que esperaven alguns analistes, atès que la quantitat estimada de quota no utilitzada podria arribar als 1,5 bilions de iuans.

Enmig d'una crisi energètica provocada per la sequera, el suport també es va dirigir a les empreses estatals de generació d'energia, a les quals se'ls permetrà vendre 200.000 milions de iuans en bons. S'oferiran 10.000 milions més de iuans en subsidis al sector agrícola.

Les 19 mesures se sumen a diversos passos recents d'estímul: els bancs de polítiques han rebut un total d'1,1 bilions de iuans de finançament per a projectes d'infraestructura des del juny, el banc central va retallar per sorpresa els tipus d'interès en 10 punts bàsics la setmana passada, i al maig, Pequín va anunciar al voltant d'1,9 bilions de iuans en mesures de suport en un paquet de polítiques de 33 punts, que inclou les petites empreses.

El Consell d'Estat també ha assegurat que l'economia no es veurà inundada amb un estímul excessiu i que la Xina no "sobregirarà" a l'espai que té per prendre més mesures polítiques per protegir el creixement a llarg termini, reiterant la postura relativament cautelosa.

Noticias relacionadas

contador