cb trade war china eeuu

El conseller d'Estat i ministre de Relacions Exteriors de la Xina, Wang Yi, va dir a Nova York dimarts que, si bé, el seu país no té intenció d'enderrocar els Estats Units com a líder mundial, la Xina espera que els Estats Units "elimini totes les restriccions irracionals".

"Si bé, la Xina s'obre als Estats Units i a la resta del món, esperem que els Estats Units faci el mateix amb la Xina", va dir Wang. "En poques paraules, els esforços i èxits de reforma i obertura de la Xina en les últimes dècades han estat àmpliament reconeguts. No han de ser ignorats o negats deliberadament".

Així mateix, ha afirmat que les dues economies més grans del món haurien de respectar els interessos dels altres i cooperar per al seu benefici mutu i per a la de la resta del món. Wang ha fet les declaracions durant un discurs en un esdeveniment organitzat pel Consell Empresarial Estats Units-Xina a Nova York al marge de l'Assemblea General anual de Nacions Unides.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha criticat a primera hora d'aquest dimarts les pràctiques comercials de la Xina a l'Assemblea General de l'ONU, i ha dit que no acceptaria un "mal acord" en les negociacions comercials entre Washington i Pequín.

El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha informat aquest dilluns que les converses comercials amb el govern de la Xina començaran en dues setmanes.

Noticias relacionadas

contador