trump china eeuu portada buena

Noves i bones notícies des del front de la guerra comercial entre la Xina i els EUA. Després de la nova ronda d'aranzels mutus amb la qual les dues potències mundials han inaugurat el curs escolar, els representants de Comerç de tots dos països han acordat tornar a la taula de negociacions l'octubre. Així ho ha anunciat el ministre de Comerç de la Xina, que ha explicat que la cita s'ha fixat en una trucada telefònica la passada matinada.

Liu He, l'encarregat de les negociacions per part de la Xina, va parlar amb el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, segons el comunicat del Ministeri de Comerç que tradueix la CNBC. En aquest text es confirma, tant la conversa per telèfon, com la cita d'octubre.

Al text també s'explica que les dues parts van acordar celebrar una altra ronda de negociacions comercials a Washington, a principis del mes que ve, i que es realitzaran consultes a mitjans de setembre per preparar el partit. "Les dues parts van acordar que haurien de treballar juntes i prendre mesures pràctiques per crear condicions favorables per a les negociacions", assenyala el comunicat.

Anteriorment, les dues parts havien indicat que es reunirien el setembre. No obstant això, les tensions comercials entre les dues economies més grans del món van augmentar durant les últimes setmanes. L'última ronda d'aranzels de represàlia sobre milers de milions de dòlars en béns de cada país va entrar en vigència diumenge.

Noticias relacionadas

contador