ep recurso de un concesionario
FACONAUTO - Archivo

Les matriculacions de turismes i tot terrenys es van situar en 94.620 unitats durant el mes de febrer passat a Espanya, un 6% de reculada a la comparativa amb les 100.693 unitats lliurades el mateix mes de 2019, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam)

Durant els dos primers mesos de l'any, les vendes de cotxes al mercat espanyol van aconseguir un volum de 181.063 unitats, la qual cosa suposa un descens del 6,8% respecte al volum del mateix període de l'any anterior.

Les tres organitzacions van explicar que al febrer es van registrar caigudes comercials a tots els segments de mercat, a conseqüència de la falta de confiança per part dels clients en el vehicle nou a adquirir. Aquesta situació, que es prolonga des de finals de 2018, està afectant ara també als transportistes i a les empreses.

Per canals de mercat, les compres per part dels clients particulars es van reduir un 11% en el còmput mensual, fins a 41.190 unitats, i un 12,6% durant els dos primers mesos, fins a 81.741 unitats, mentre que les matriculacions d'empreses van baixar un 2% mensual (32.102 unitats) i van pujar un 1,2% bimestral (64.887 unitats).

Per la seva banda, el canal de lloguer de vehicles va comptabilitzar unes compres d'automòbils de 21.328 unitats durant el segon mes de l'any actual, un 1,6% menys, mentre que, durant els dos primers mesos, el volum va ser de 34.435 unitats, un 5,9% menys.

En vista d'aquests resultats comercials, la directora de Comunicació d'Anfac, Noemi Navas, va apuntar que el canal de particulars continua caient respecte a l'augment de les vendes de cotxes de més de 20 anys, i va ressaltar que el creixement econòmic "no acompanya", per la qual cosa la previsió de tancament de 2020 preveu una caiguda del 4%.

Per part seva, el director de Comunicació de Faconauto, Raúl Morales, va assegurar que el resultat finals de matriculacions de febrer "hagués estat molt pitjor" sense les "automatriculaciones d'última hora", que van fer que el canal d'empreses creixés de manera artificial.

A més, la directora de Comunicació de Ganvam, Tania Puche, va subratllar que la incertesa reguladora i el refredament de l'economia, afectada per aspectes conjunturals com el coronavirus, impacten sobre les expectatives del comprador, especialment el particular.

UN DE CADA DOS COTXES, DE GASOLINA

Al febrer, el 55,6% de les matriculacions de cotxes a Espanya va correspondre a models de gasolina, per davant dels dièsel, amb un 28%, i de la resta de vehicles, que van tancar el mes amb una quota del 16,5%. Mentre que durant els dos primers mesos de 2020, els automòbils de gasolina van copar el 54,8% de les matriculacions a Espanya, els cotxes dièsel van representar el 27,8%, amb un 17,4% vinculat a la resta de vehicles.

El mes passat, els tot-terreny premium i grossos, amb creixements del 45,1% i del 12,5%, respectivament, van ser els que van experimentar majors pujades, mentre que durant el primer bimestre també van ser els més destacats, amb augments del 31,2% i del 11,5%.

Noticias relacionadas

contador