ep archivo   reino unido
TWITTER - Archivo

Les dades d'ocupació del Regne Unit publicades aquest dimarts mostren un panorama "mixt" del mercat laboral al juliol, amb una disminució addicional de la desocupació.

La taxa ILO es va situar al 4,1% als tres mesos fins al juliol des del 4,2% previ, el nivell més baix des del gener.

"No obstant, la xifra principal d'atur sempre va estar limitada en certa mesura, a causa del seu mètode de càlcul, després que al juny registrés la caiguda mensual més gran de la desocupació en més d'una dècada. Per descomptat, atès que l'Oficina Nacional d'Estadístiques segueix lidiant amb nombrosos problemes de qualitat de dades, aquesta informació s'ha de prendre amb cautela", indica Michael Brown, estrateg sènior de Pepperstone.

Mentrestant, el creixement dels ingressos mitjà es va refredar encara més, i més del que esperava el mercat, amb els salaris regulars augmentant un 5,1% interanual, la taxa de creixement més lenta des del juny del 2022, i el salari total (incloent-hi les bonificacions) pujant un 4,0% interanual, la taxa més lenta des del novembre del 2020.

"Per descomptat, cal recordar que aquestes xifres no reflecteixen completament els impactes de la ronda recent d'augments salarials del sector públic per sobre de la inflació, i les dues taxes representen un creixement dels ingressos que segueix sent més alt del que els responsables de política del Banc d'Anglaterra (BoE) probablement considerin còmode", indica Brown.

Segons aquest expert, és molt poc probable que les xifres d'aquest matí alterin de manera significativa la perspectiva de política del BoE, ja que els responsables han tendit a no donar gaire pes a les xifres d'ocupació en aquest cicle. "A més, a la reunió d'agost, quatre membres del Comitè de Política Monetària es van mostrar a favor de mantenir la taxa d'interès sense canvis, mentre que fins i tot aquells que van recolzar la retallada de 25 punts bàsics, que es va aplicar, van assenyalar una continua preocupació per la possibilitat que les pressions sobre els preus es mantinguessin persistents, establint un llindar relativament alt per a una reducció més gran de la restricció de la política", explica.

"Una retallada de la taxa d'interès al setembre continua sent descartada, amb retallades trimestrals de 25 punts bàsics mantenint-se com el meu escenari base, i aquestes retallades probablement s'implementen juntament amb les previsions econòmiques actualitzades del banc, deixant així la reunió de novembre com la propera, i probablement última, reducció d'aquest any", conclou Michael Brown.

Noticias relacionadas

contador