vue sur big ben a londres

La taxa d'atur del Regne Unit es va mantenir estable al 4,4% al maig, la mateixa xifra que es va registrar al mes anterior, segons ha publicat aquest dijous l'Oficina d'Estadístiques Nacionals (ONS) britànica. La lectura coincideix amb les previsions del consens, que n'esperava un 4,4%.

"Les xifres del mercat laboral d'aquest mes segueixen mostrant signes de refredament gradual, amb el nombre de vacants encara caient i la desocupació augmentant", ha explicat l'ONS, que reconeix que el creixement dels beneficis "continua sent relativament fort, encara que inferior al de fa uns mesos".

Les estimacions dels treballadors assalariats al Regne Unit van augmentar en 54.000 persones (0,2%) entre l'abril i el maig, i també van augmentar en 265.000 (0,9%) entre el maig del 2023 i el maig del 2024, segons les dades de l'ONS.

Així mateix, l'Oficina d'Estadístiques remarca que l'estimació inicial de treballadors en nòmina per al juny d'aquest any hauria augmentat en 16.000 treballadors (0,1%) al mes i en 241.000 (0,8%) a l'any, fins a un total de 30,4 milions de persones. Això sí, avisa que l'estimació del juny "s'ha de tractar com una cosa provisional i és probable que es revisi" quan es disposin de totes les dades.

D'altra banda, explica que el recompte de demandants d'ocupació va augmentar mensualment i anualment fins als 1,663 milions. "A partir del maig del 2024, el Departament de Treball i Pensions implementarà un augment en el llindar d'ingressos administratius per a la condicionalitat total de la recerca de feina", recorda l'ONS, que diu que és probable que aquest canvi "afecti uns 180.000 reclamants durant un període d'uns sis mesos, augmentant el nombre de reclamants durant aquest temps".

Pel que fa al nombre estimat de vacants, va disminuir en 30.000 persones fins a les 889.000 persones. "Les vacants van disminuir, però encara estan per sobre dels nivells anteriors a la pandèmia del coronavirus (Covid-19)", ha assenyalat.

I també ha detallat que el creixement anual dels ingressos regulars mitjana dels treballadors (excloent-ne les bonificacions) va ser del 5,7% entre març i maig del 2024, mentre que el creixement anual dels ingressos totals (incloent-hi les bonificacions) va ser del 5,7%.

Tot i això, el creixement anual en termes reals (ajustat per inflació utilitzant l'Índex de Preus al Consumidor, incloent-hi els costos d'habitatge dels propietaris-ocupants) per al salari regular va ser del 2,5% entre març i maig de 2024, i per al salari total va ser del 2,2%.

Noticias relacionadas

contador