ukflag

La desocupació del Regne Unit va augmentar inesperadament al març. Segons la taxa ILO, va pujar al 3,9%, des del 3,8% del febrer, per sobre de les expectatives que esperaven que es mantingués sense canvis, com reflecteixen les dades publicades per l'Oficina d'Estadística Nacional britànica (ONS).

D'aquesta manera, la dada representa la taxa d'atur més alta registrada des del gener del 2022.

Per la seva banda, el nombre de persones que sol·liciten prestacions per desocupació va augmentar en 46.700 a l'abril, xifra que suposa el major increment des del febrer del 2021, enfront de la caiguda de 10.800 persones prevista.

A més, s'estima que el nombre de treballadors amb nòmina va caure 136.000 a l'abril, molt per sota del consens, que preveia una pujada de 25.000.

Pel que fa als salaris, la taxa general de creixement interanual dels ingressos setmanals mitjans, incloent-hi les bonificacions, es va mantenir estable al 5,8% al març, igualant el consens, mentre que excloent-ne bons va augmentar fins al 6,7%, des del 6,6%, però per sota del consens.

"El creixement dels salaris s'està desaccelerant prou ràpid perquè el Banc d'Anglaterra (BoE) mantingui la taxa bancària al 4,5% durant la propera reunió el 22 de juny", comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Afegeixen que, "ara com ara, la taxa d'atur continua sent per sota de la taxa d'equilibri estimada pel BoE (4,25%), però és probable que continuï augmentant durant la resta d'aquest any, ja que l'oferta laboral continua creixent més ràpidament que la demanda”.

contador