reino unido bandera portada

La taxa d'atur del Regne Unit va augmentar fins al 3,8% al febrer, per sobre del que s'esperava, segons les dades de la taxa ILO publicades per l'Oficina Nacional d'Estadístiques britànica (ONS).

Per part seva, va créixer en 28.200 el total de persones que van sol·licitar prestacions per desocupació al març, en comparació amb el descens d'11.800 persones esperat.

El nombre de llocs vacants al Regne Unit es va reduir en 47.000, xifra que suposa que ha disminuït per novena vegada consecutiva. Tot i això, l'ONS considera que el nombre de vacants es va mantenir a "nivells molt alts". "Això reflecteix "incertesa en totes les indústries, ja que els enquestats continuen citant les pressions econòmiques com un factor que frena el reclutament", afegeixen.

Dins dels llocs de treball, els llocs de treball a temps complet van caure en 93.000, mentre que els llocs a temps parcial van augmentar en 111.000.

Mentrestant, durant els tres mesos fins al febrer, els guanys setmanals, excloent-ne les bonificacions, van augmentar el 6,6% interanual. Però tenint en compte la inflació, el salari total, que inclou bons, va caure un 3% en termes reals. "Els salaris continuen creixent més lentament que els preus, i per això els guanys continuen caient en termes reals, encara que la bretxa entre el creixement dels guanys del sector públic i privat continua reduint-se", explica l'ONS.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics creuen que "diversos indicadors suggereixen que l'ocupació simplement es mantindrà estable al segon trimestre". Pel que fa als salaris, veuen que "segueix sent probable que es produeixi una desacceleració més gran, atesa la disminució recent de les dificultats de contractació i les perspectives d'una inflació més baixa".

Noticias relacionadas

contador