• El Banc d'Espanya explica que aquest increment va ser el resultat d'una adquisició neta d'actius financers de 25.000 milions d'euros
ep monedas euros billetes dinero
EUROPA PRESS

La riquesa financera neta de les famílies espanyoles es va situar als 1.332.000 milions d'euros durant el tercer trimestre de l'any. Aquestes dades suposen un augment del 4,3% respecte al mateix període que el 2016, encara que un 1,3% en comparació amb l'anterior trimestre del 2017, de manera que ja equival al 115,8% del PIB, 0,7 punts percentuals superior a la de setembre de l'any passat, segons ha informat el Banc d'Espanya a través d'un estudi realitzat per aquest organisme.

Amb aquestes dades, la riquesa de les famílies se situa per sobre dels nivells que es registraven abans de la crisi econòmica ja que durant el primer semestre del 2007, just abans del començament de la recessió, fregava el bilió d'euros. Això posa de manifest que les famílies han aprofitat els anys de crisi per reduir el seu deute i elevar la seva riquesa.

El deute brut de les societats no financeres i de les llars i ISFLSH va arribar als 1,84 bilions d'euros

Els actius financers totals de les famílies, abans de descomptar el deute que posseeixen, van arribar als 2,109 bilions d'euros entre juliol i setembre, un 2,8% més que fa un any i un 1,9% menys que durant el segon trimestre.

El Banc d'Espanya, (BdE) explica que aquest increment va ser el resultat d'una adquisició neta d'actius financers de 25.000 milions d'euros durant els últims quatre trimestres i d'unes revaloracions de 31.000 milions, a causa fonamentalment de l'increment del preu dels actius de renda variable.

AUGMENTEN ELS ACTIUS FINANCERS

Pel que fa a les dades relacionades amb el PIB, els actius financers totals de les llars i institucions sense fins de lucre al servei de les llars (ISFLSH) van representar un 183,2% durant el tercer trimestre del 2017, xifra que significa 1,8 punts percentuals menys que un any abans.

Per la seva banda, el deute brut de les societats no financeres i de les llars i ISFLSH va arribar als 1,84 bilions d'euros al final del tercer trimestre de 2017, equivalent a un 159,9% del PIB i 8,5 punts percentuals per sota de la ràtio registrada durant mateix trimestre de l'any anterior.

Per sectors institucionals, el deute no consolidat va representar durant el mateix període un 98,1% del PIB a les societats no financeres (si s'excloguessin els préstecs interempresarials, la ràtio seria un 80%) i un 61,8% als llars i ISFLSH.

Noticias relacionadas

contador