jerome powell 20220315181818

El rendiment del bo nord-americà a 10 anys va assolir un màxim des del 2019 aquest dimarts, mentre els inversors segueixen digerint els comentaris del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, sobre pujades de tipus més contundents.

La rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys de referència va pujar 6,2 punts bàsics, fins al 2,379%. El rendiment del bo a 30 anys va guanyar 6,7 punts bàsics, fins al 2,603%.

Els rendiments dels bons es mouen de forma inversa als preus, cosa que significa que pugen quan s'estan venent bons.

Powell, que tornarà a parlar aquest dimecres, va dir dilluns que "si arribem a la conclusió que és apropiat moure's més agressivament pujant els tipus a més de 25 punts bàsics en una o diverses reunions, ho farem".

Alguns experts han elevat les seves previsions de pujades de tipus després dels comentaris. Godman Sachs espera ara pujades de tipus de 50 punts bàsics a les reunions de maig i juny.

"El to i el missatge que està transmetent (Powell) és: 'Endurirem la política'", assenyala Kathy Jones, estrateg en cap de renda fixa de Charles Schwab, segons recull CNBC. "Com més agressiva sigui i més ràpid es mou la Fed, més s'aconseguirà una corba de rendiment més plana", afegeix.

Noticias relacionadas

contador