ep archivo   complejo industrial de la empresa kebag en zuchwill suiza que utilizara la tecnologia
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

L'Índex de Producció Industrial (IPI) d'Espanya, entre els mesos de juliol i juny, eliminant els efectes estacionals i de calendari, va caure un 1,1%. Aquesta taxa és igual a l'observada al juny. La taxa anual de l'IPI se situa al 3,4% en la sèrie corregida d'efectes estacionals i de calendari, i al 0,4% en la sèrie original.

La variació mensual de l'Índex de Producció Industrial (IPI) entre els mesos de juliol i juny, eliminant els efectes estacionals i de calendari, és del -1,1%. Aquesta taxa és igual a l'observada al juny.

Per sectors, Béns intermedis (1,4%) i Energia (0,1%) presenten taxes mensuals positives. Per contra, Béns de consum durador (-0,7%), Béns d'equip (-0,6%) i béns de consum no durador (-0,4%) registren taxes negatives.

EVOLUCIÓ ANUAL DE LA PRODUCCIÓ INDUSTRIAL

L'Índex de Producció Industrial corregit d'efectes estacionals i de calendari presenta al juliol una variació del 3,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és 7,6 punts inferior a la registrada al juny. La sèrie original de l'IPI experimenta una variació anual del 0,4%. Aquesta taxa és 10,8 punts inferior a la del mes de juny.

"La caiguda de la producció industrial al juliol, la segona caiguda mensual consecutiva, no és gens agradable, però la indústria espanyola segueix comportant-se bé", assenyalen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

"La caiguda a Espanya contrasta amb els augments a Alemanya i França al mateix mes i torna la producció per sota del seu nivell anterior al virus, al febrer de 2020. Però amb només un 0,6% per sota del seu nivell anterior al virus, la indústria espanyola segueix estant molt millor que la caiguda del 6,3% i del 4,8% a Alemanya i França, respectivament", afegeixen aquests experts.

"Amb vista al futur, les dades de les enquestes, com el PMI manufacturer, són coherents amb el sòlid creixement de la producció durant el tercer trimestre, tot i la moderació. Però sospitem que les limitacions de l'oferta, que han frenat la producció durant els últims mesos, continuaran frenant l'activitat al sector per ara. Seguim apuntant al consum de serveis per liderar la recuperació durant el tercer trimestre".

contador