ep archivo   industria gm empresa paro opel trabajadores
GOBIERNO DE ARAGÓN - Archivo

La producció industrial de la zona euro va pujar el 2,5% interanual a l'agost, i la de la Unió Europea (UE) es va elevar el 3,5% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Així ho posen de manifest les dades que es donen a conèixer aquest dimecres per Eurostat, l'oficina estadística europea. Pel que fa al mes de juliol d'aquest any, és a dir, en taxa mensual, la producció industrial ha augmentat un 1,5% a la zona euro i un 1,1% a la UE. Cal recordar que al juliol la producció industrial va disminuir un 2,3% a la zona de l'euro i un 1,5% a la UE en taxa mensual.

Si es comparen les dades d'agost amb les del mes precedent, a la zona de l'euro la producció de béns d'equip va augmentar un 2,8%, la de béns de consum duradors, un 0,9% i la de béns no duradors, un 0,7%, mentre que la producció de béns intermedis va caure un 0,5% i l'energia, un 2,1%.

A la UE, les dades d'agost sobre juliol mostren que la producció de béns de capital va augmentar un 2,0%, la de béns de consum no durador, un 0,9% i la de béns de consum durador, un 0,3%, mentre que la producció de béns intermedis va disminuir un 0,4% i la d'energia, un 2,0%.

Entre els Estats membres de què es disposa de dades, els majors augments mensuals es van registrar a Irlanda (+16,6%), Estònia (+5,0%) i Dinamarca (+4,3%). Els descensos més importants es van observar a Suècia (-7,0%), Bèlgica (-6,1%) i els Països Baixos (-1,5%).

Quant a la comparació interanual, Eurostat explica que a l'eurozona la producció de béns de capital va augmentar un 8,2%, la de béns de consum durador, un 7,0% i la de béns de consum no durador, un 0,4%, mentre que la producció de béns intermedis va caure un 0,5% i la d'energia, un 2,9%.

A la UE, la producció de béns de capital va augmentar un 8,9%, la de béns de consum durador, un 4,2%, la de béns de consum no durador, un 3,2% i la de béns intermedis, un 0,1 %, mentre que la producció denergia va disminuir un 0,5%.

Entre els Estats membres, els majors augments anuals es van registrar a Bulgària (+16,5%), Lituània (+14,4%) i Dinamarca (+14,1%), i els descensos més importants es van observar a Bèlgica (-10,3%), Luxemburg (-2,5%) i Eslovàquia (-2,0%).

DIFICULTAT DELS SECTORS INTENSIUS EN ENERGIA

Després de conèixer-se aquestes dades, els experts de Pantheon Macroeconomics han donat a conèixer la seva opinió sobre això, i el titular del seu comentari ho resumeix tot: "La dada emmascara les dificultats dels sectors intensius en energia".

"Sospitem que la producció va caure al setembre. Després de tot, la producció dels sectors intensius en energia va disminuir a l'agost un 0,4% al mes, la quarta caiguda mensual consecutiva. I a principis de setembre es va interrompre el flux de gas rus a través del Nord Stream 1. Creiem que la producció industrial en general va caure un 0,5% al tercer trimestre”, destaquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador