employes-allemagne-emploi

La producció indústria d'Alemanya va pujar el 2,1% al febrer respecte al mes anterior, gràcies principalment a la construcció i malgrat el descens en la generació d'energia. En comparació amb el febrer de l'any passat, la producció va baixar un 4,9%, segons Destatis, l'oficina d'estadística federal.

Com detallen, en termes intermensuals, l'augment de la producció es deu en gran mesura a l'evolució del sector de la construcció, que va pujar el 7,9%. Tot i això, la caiguda de la producció al sector de generació d'energia, del 6,5%, va tenir un impacte significativament negatiu en el resultat general.

Excloent-ne l'energia i la construcció, la producció industrial va augmentar un 1,9% al febrer respecte al mes previ, gràcies en gran mesura als augments de producció a la indústria de l'automòbil (+5,7%) i la indústria química (+4,6%).

En conjunt, dins de la indústria, la producció de béns intermedis va augmentar un 2,5%, la producció de béns de capital, un 1,5% i la producció de béns de consum, un 1,9%.

A les indústries d'ús intensiu d'energia, la producció va augmentar un 4,2% en comparació amb el gener. Enfront del febrer de l'any anterior, la producció amb ús intensiu d'energia va ser un 0,9% més gran.

"La millora actual de la producció industrial va ser impulsada per gairebé tots els sectors excepte la producció d'energia. L'activitat al sector de la construcció es va beneficiar del suau clima hivernal i d'una millora general al sector immobiliari", destaquen els analistes d'ENG.

Segons la seva opinió, "el que estem veient actualment a la indústria alemanya és una millora cíclica, no estructural. De fet, la producció industrial encara està aproximadament un 8% per sota del seu nivell anterior a la pandèmia". Amb vista al futur, consideren que, "per més que les dades industrials siguin un bàlsam per a l'ànima econòmica alemanya, encara no és el començament d'una recuperació significativa".

"Tot i així, uns tipus d'interès una mica més baixos, anticipant les properes retallades de tipus del Banc Central Europeu (BCE), els preus més baixos del gas i l'electricitat i la resiliència de l'economia nord-americana haurien de portar més alleugeriment a la indústria alemanya als propers mesos". "No cal dir que els desafiaments estructurals -com els canvis a les cadenes de subministrament globals o de la manufactura als serveis, així com la transició verda i la incertesa política- no desapareixeran de la nit al dia", afegeixen.

Per a Oxford Economics, les dades "envien senyals encoratjadors per a la indústria alemanya i donen suport a les nostres expectatives que a partir del primer trimestre es posi fi a la crisi del sector. Això també afegeix alguns riscos a l'alça a la nostra previsió del PIB del primer trimestre. Però si bé esperem que el creixement continuï durant la resta de l'any, el romanent continua sent tan negatiu que creiem que és inversemblant evitar una contracció anual el 2024”.

Noticias relacionadas

contador