ep archivo   produccion del idc en zwickau alemania
VOLKSWAGEN - Archivo

La producció industrial d'Alemanya va caure el juny un 1,5% en comparació amb el mes anterior, més del previst, segons el que va publicar Destatis, l'Oficina Federal d'Estadístiques. El consens esperava una caiguda del 0,4%.

En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, la producció industrial va baixar un 1,7% el juny.

Per sectors, dins de la indústria manufacturera s'hi aprecia una evolució molt diferent. La indústria de l'automòbil va incidir molt negativament en el resultat global al juny i va caure un 3,5% respecte al mes anterior. Per la seva banda, la indústria de la construcció (-2,8%) també va incidir negativament en el resultat global.

D'altra banda, el creixement important de la indústria farmacèutica (7,9%) hi va incidir positivament.

Excloent-ne energia i construcció, la producció industrial va caure un 1,3% el juny del 2023 en comparació amb el maig. La producció de béns de capital va registrar una caiguda del 3,9%. La producció de béns de consum va augmentar un 1,8% i la producció de béns intermedis, un 0,4%.

Fora de la indústria, la producció d'energia va augmentar un 0,6% el juny.

"La producció manufacturera a Alemanya es va suavitzar al final del segon trimestre, en línia amb les enquestes", i "els indicadors avançats apunten a més del mateix el tercer trimestre", assenyalen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Des d'ING apunten que "una nova caiguda a la producció industrial alemanya el juny és una altra il·lustració de l'estancament en curs del país". Creuen que "ha augmentat el risc que l'estimació preliminar de l'estancament del creixement del PIB al segon trimestre encara es pugui revisar a la baixa".

"Les dades de producció industrial avui faran poc per canviar l'estat d'ànim de ressaca actual a Alemanya. El país finalment sembla haver despertat la realitat que ha perdut competitivitat internacional durant l'última dècada a causa de molt poques inversions i gairebé cap reforma estructural", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador